MLADA BOKSERSKA SILA: Sara Ćirković osvojila zlatnu medalju u Rumuniji

Ćirkovićeva je u prvom meču na ovom turniru pobijedila domaću takmičarku, Rumunku Mihaelu Badesku, u polufinalom meču Francuskinju Melinu Mezrag, a u finalu je bila bolja od Španjolke Iratse Vals del Valje.

Na ovom prestižnom turniru, koji je održan proteklog vikenda i jedan je u nizu pripremnih turnira za Evropsko prvenstvo, učestvovali su bokseri iz 22 zemlje sa četiri kontinenta.

U saopštenju se ističe da članovi Bokserskog kluba „Obilić“ putuju direktno u Budvu, gdje će od 1. marta provesti sedam dana u trening kampu sa bokserima drugih zemalja, te nakon toga od 8. marta učestvovati na jednom od najjačih turnira u Evropi „Jadranski biser“.

Trener Bokserskog kluba „Obilić“ Mirko Ždralo rekao je da je veoma značajno što Ćirkovićeva pokazuje odličnu formu, fokusiranost na cilj i da u pripremnim turnirima koje su odabrali boksuje na vrhunskom nivou.

Ističući da je turnir u Brašovu zaista jak i da su na njemu učestvovale velike bokserske sile, Ždralo je naveo da su zvornički bokseri prije ovog turnira boksovali na turniru „Kup nacija“ u Srbiji, koji se svrstava u najjače turnire za žene u Evropi.

Prema njegovim riječima, značajno je to što je Ćirkovićeva od početka godine do sada pobijedila pet međunarodnih mečeva, odnosno reprezentativke Grčke, Rusije, Rumunije, Francuske i Španije, a sve ove zemlje su bokserske sile.

– Pred nama je `Jadranski biser`, turnir na koji dolaze reprezentacija Kube, Indije, Uzbekistana, Kazahstana, Rusije, tako da nema potrebe da govorim o kakvom je turniru riječ. To će biti ujedno i posljednji test pred evropsko prvenstvo koje se održava od 10. aprila u Sofiji – naveo je Ždralo.

(SRNA)

Članak MLADA BOKSERSKA SILA: Sara Ćirković osvojila zlatnu medalju u Rumuniji se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *