MILOJEVIĆ: Nema kalkulacija, moramo sve utakmice u nizu da dobijemo

Crvena zvezda je današnjom zvaničnom prozivkom počela pripreme za nastavak sezone. Milojević je na prvom treningu mogao da računa na 36 igrača.

– Očekujem ozbiljnost i da budemo tim. To je najbitnije, a sve ostalo ćemo riješiti na terenu. Hajde da igramo i da pričamo na terenu, da se okrećemo iz utakmice u utakmicu, jer u ovom klubu ne postoji prijateljski meč, čak ni na treningu. Ništa ne očekujem od vas što nije normalno. Dobra je grupa, vratila se glad za treningom i radom i mislim da što se tiče performansa može samo bolje, a da rezultatski zadržimo nivo koji smo imali u Superligi –  rekao je Milojević.
Trener Crvene zvezde je istakao da je zadovoljan timom kojim raspolaže.

– Imamo dobar i jak tim, ali neke stvari treba da se specijalizuju. Potrebna su nam pojačanja na dva mjesta gdje smo kvalitativno kratki. U svakom slučaju rekao sam sportskom sektoru da i ukoliko ne bude dolazaka, zadovoljan sam igračkim kadrom. Očekujem maksimalnu ozbiljnost i vjerujem da možemo da pružimo dobre igre i ostvarimo ciljeve – naveo je Milojević.
On je naveo da nosioci igre moraju da ostanu u Crvenoj zvezdi.

– Za nosioce sam insistirao da ostanu, ali sam realan čovjek i svjestan da smo u tržišnom vremenu. Prelazni rok je otvorena stvar i postoji ponuda i ponuda koja ne može da se odbije. Tako da, igrački mogu da pričam ko nam znači i to klub zna, ali oni rade svoj posao i donose odluke oko prodaja – rekao je Milojević.

Ideja o tome da Crvena zvezda ima dva tima od naredne sezone je neminovnost, tvrdi Milojević.

– Razgovarali smo o tome i sa fudbalskog aspekta ako pogledate način igre koji nam je potreban za Superligu i Evropu, to su dva modela. U prvenstvu igramo protiv duplog bloka, i ovim ne napadam nikoga, to je legitimno, mi ih i nateramo na to, ali se u Evropi nadigravamo sa ravnopravnim ili boljim ekipama, pa oni nas pritisnu. Definitivno nam trebaju drugačiji profili igrača i energetski sistemi. Sve to je povezano i balans mora da postoji. Smjernice za sad i za ljeto, kada je riječ o prelaznom roku su tu – dodao je trener Crvene zvezde.

Milojević je istakao da „crveno-bijeli“ neće kalkulisati u nastavku sezone u Superligi Srbije.

– Ne kalkulišem, već poštujem sve protivnike i s kim god da igramo, želim da pobijedimo. Takav stav imam i u životu. Ako je neko bolji, nije problem da se pruži ruka. Ne mislim da bi dvije pobjede u derbiju donijele osvajanje titule, jer to je šest bodova. Moramo sve utakmice u nizu da dobijemo. Svako ima pravo na loš dan, ali se nadam da ga mi nećemo imati i da ćemo iz meča u meč napredovati – izjavio je Milojević i dodao da je obnovio pro licencu.
Crvena zvezda je prvi dio sezone u Superligi završila na prvom mjestu na tabeli sa 10 bodova više od drugoplasiranog Partizana. „Crveno-beli“ će prvu utakmicu u nastavku sezone odigrati četvrtog februara protiv ekipe Vojvodine.

(Tanjug)

Članak MILOJEVIĆ: Nema kalkulacija, moramo sve utakmice u nizu da dobijemo se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *