Microsoft Teams uvodi nove opcije za znakovni jezik

Video ćaskanja sada će biti mnogo jednostavnija za gluve ili nagluve osobe.

PCPress.rs Image

Nove korisne opcije

Sada je mnogo jednostavnije učestvovati na sastanku pomoću Microsoft Teams-a ako imate problema sa sluhom. Microsoft je uveo nove opcije za znakovni jezik koji omogućava gluvim ili nagluvim osobama, kao i njihovim prevodiocima, da daju prioritet jedni drugima tokom sastanaka.

Video feed-ovi ostaju na konzistentnim lokacijama, u veličinama koje su dovoljno velike da znakovni jezik bude vidljiv. Biće omogućen prikaz čak dva druga prevodioca tokom sastanka dok video ostaje veliki čak i kada su slajdovi ili deljenje ekrana aktivni.

Takođe, novi izgled zadržava potrebna podešavanja zahvaljujući novom delu za podešavanja pristupačnosti, navodi Microsoft. Neće biti potrebno podešavati titlove svaki put kada počne Teams poziv. Biće omogućen direktan pristup sastanku bez podešanja opcija svaki put.

Prikaz znakovnog jezika i dela za pristupačnost trenutno nisu dostupni svakom korisniku. Nove opcije će biti dostupne svim komercijalnim klijentima u „narednim nedeljama“, navodi Microsoft.

Proći će neko vreme pre nego što svi budu mogli da koriste te funkcionalnost. Ipak, nove opcije u velikoj meri pojednostavljuju sastanke za svakoga sa ograničenim sluhom. To bi Teams-u moglo dati prednost u odnosu na Zoom koji je tek nedavno uveo podršku za prevodioce.

Izvor: Engadget

The post Microsoft Teams uvodi nove opcije za znakovni jezik first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *