MEDVEDEV PECNUO UKRAJINCE: Podmornice im ne trebaju, jer uskoro ostaju bez mora

Ranije je “Špigel” objavio da zamjenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik zahtjevao da Njemačka isporuči borbene avione, ratne brodove i podmornice Ukrajini.

– Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nemaju, a nebo nad Ukrajinom smo zatvorili. Ali podmornice – one su im stvarno potrebne. Pogotovo ako uzme u obzir da će kijevski režim uskoro neće imati izlaz na more – ironično je zaključio Medvedev.

Prema njegovim riječima, konstantno “moljakanje” će se završiti tako što će se Ukrajinci naći na čamcu usred Dnjepra pjevajući “Yellow submarine”, a podmornica će biti u boji ukrajinske zastave.

Podsjećamo, njemačka vlada je potvrdila da će Ukrajini da pošalje 14 “leopard” tenkova, javlja kabinet Njemačke i potvrđuje da će drugi evropski partneri takođe poslati tenkove Kijevu.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Melnik zatražio je od Njemačke isporuku borbenih aviona “tornado” i “eurofajter”, ratnih brodova i podmornica njegovoj zemlji, dalje prenio je “Špigl”.

Članak MEDVEDEV PECNUO UKRAJINCE: Podmornice im ne trebaju, jer uskoro ostaju bez mora se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *