MEDVEDEV OCIJENIO: Sankcije mogu biti povod za konačno revidiranje odnosa

Medvedev je upozorio na mogućnost konačnog revidiranja odnosa sa zemljama koje su uvele sankcije protiv Rusije.

– Ima i dobrih vijesti. Sankcije mogu biti odličan povod da konačno revidiramo odnose sa tim zemljama koje su ih uvele, uključujući prekid dijaloga o strateškoj stabilnosti – napisao je Medvedev na stranici na „Vkontakte“.

On je konstatovao da su sankcije mit i fikcija te da ih usvajaju zbog političke nemoći i nesposobnosti da promijene politiku Rusije, prenio je „Sputnjik“.

– Svim pametnim ljudima je očigledno: sankcije su mit, fikcija, stilska figura.
U potpunosti sam ravnodušan prema tim ograničenjima prava u inostranstvu. Ja sam državljanin Rusije. I time je sve rečeno. A sankcije uvode iz očiglednog razloga. Zbog političke nemoći koja proizilazi iz nesposobnosti da se promijeni politika Rusije – istakao je Medvedev.

On je poručio da će Rusija simetrično odgovoriti na zamrzavanje aktiva ruskih državljana i kompanija u inostranstvu.

Medvedev je naglasio da će operacija zaštite Donbasa biti sprovedena u potpunosti, a da te zabrane ništa neće izmijeniti.

On je precizirao da će operacija trajati dok se ne postignu svi rezultati o kojima je govorio predsjednik Rusije Vladimir Putin – „ni manje ni više“.

I Medvedev se našao na listi sankcija EU, čija se ograničenja tiču zamrzavanja imovine. Međutim, Medvedev je rekao da ni on niti članovi njegove porodice nemaju nikakve račune niti bilo kakvu imovinu u inostranstvu.

Rusija je suspendovana iz Savjeta Evrope nakon vojne operacije u Ukrajini, rekao je juče italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo.

Savjet Evrope je organizacija formirana nakon Drugog svjetskog rata radi zaštite ljudskih prava i vladavine zakona.

(SRNA)

Članak MEDVEDEV OCIJENIO: Sankcije mogu biti povod za konačno revidiranje odnosa se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *