MANDIĆ: Ranjavanje srpske djece na Kosmetu motiviše Srbe na zajedništvo

– Umjesto da mirno proslavljamo Božić, ovi blagi dani su pretvoreni u brigu čitavog srpskog naroda za bezbjednost naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji. Kulminacija tog terora je ranjavanje srpske djece na Badnji dan, dok su išli po badnjak i prebijanje mladića u povratku sa Božićne liturgije – rekao je Mandić.

On je ocijenio da atmosfera hajke na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu budi agresivnost kod antisrpskih ekstremista, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego i na drugim prostorima gdje živi srpski narod.

– Odgovorni za ovo nedjelo, osim dobijanja adekvatne kazne, moraju znati da nikada neće otjerati srpski narod sa njihove zavjetne zemlje – napisao je Mandić na Tviteru.

Mandić je dodao da ovi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko djelovanje.

Stefan /11/ i Miloš /21/ Stojanović ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca, kada je njih iz vozila u pokretu, dok su nosili badnjak, pucao lokalni Albanac, pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Grupa Albanaca protekle noći je pretukla Stefana Tomića /18/ dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u selu Klokot.

Članak MANDIĆ: Ranjavanje srpske djece na Kosmetu motiviše Srbe na zajedništvo se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *