LUD MEČ U BORIKU: Borac doživio prvi poraz nakon dva produžetka

Helios je od starta nametnuo svoj ritam. Slovenci su igrali brzo u tranziciji, iznenenađujuće ostvarili prednost u reketu, tako da su stekli osam poena prednosti u prvoj četvrtini.

Banjalučani su uspjeli da naprave preokret na startu druge četvrtine kad im je proradio šut ali su onda previše oslanjali na šut za tri poena. Gosti su to kaznili da opet pređu u vođstvo na krilima Irvina i Fermea. Domaći tim kao da je uzdrmala trema zbog punog Borika pa su pravili brojne greške u napadu i uzimali ishitrene šuteve.

Helios je držao prednost sve do finiša kada je Banjalučanima proradio šut za tri poena. Draško Knežević je pogodio dvije trojke za preokret 77:73. Slovenci su zatim uspjeli da dominiraju u ofanzivnom skoku i iz trećeg pokušaja Šantelj donosi dramu u Boriku.

Gosti su faulirali Stefana Kenića, a on je pogodio jedno od dva za 78:76. Borac je uspio da dođe do lopte ali je pogrešno izveo loptu pa su gosti došli do izjednačenja. Domaći tim je imao posljednji napad i Kenić je promašio težak šut.

U prvom produžetku Helios je imao dobru priliku i plus četiri u finišu, a domaći je uspio da napravi preokret i dođe do izjednačenja. Tragičar prvog produžetka bio je Draško Knežević koji je promašio dva slobodna bacanja a zatim i šut za tri poena.

Drugi produžetak je donio novu dramu, nekoliko loših napada Borac nije realizovao a Blaž Mahovic je trojkom za 95:91 donio ogromnu prednost svom timu.

Irvin je imao 26 poena, dok je Blaž Mahovic dodao 23. U timu Borca Diante Boldvin je ubacio 17 poena a poen manje je imao Stefan Kenić.

(Srpskainfo)

Članak LUD MEČ U BORIKU: Borac doživio prvi poraz nakon dva produžetka se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *