LIGA NACIJA: Odbojkašice Srbije dobile jake protivnike

Aktuelni svjetski prvak, vicešampion Evrope i trećeplasirana sa Olimpijskih igara u Tokiju, tokom prve sedmice od 31. maja do 5. juna u Ankari prvo će igrati protiv Belgije 1. jun od 14.30 časova.

Srbija će drugi meč odigrati protiv Tajlanda (četvrtak, 2. jun – 12.00), a treći protiv Rusije (petak, 3. jun – 12.00), a četvrtu utakmicu u Ankari Srbija će odigrati protiv Holandije (nedelja, 5. jun – 15.00).

U Ankari će još igrati Turska, Italija i Kina.Druga sedmica je na programu od 14. do 19. juna, a rivali Srbije u Braziliji će biti Italija (četvrtak, 16. jun – 2.00), Koreja (četvrtak, 16. jun – 20.00), Turska (petak, 17. jun – 23.00) i Brazil (nedelja, 19. jun – 15.00). U Braziliji će igrati i Njemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srbija će tokom treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Njemačke (sreda, 29. jun – 1.00), SAD (petak, 1. jul – 4.00), Kanade (subota, 2. jul – 4.00) i Japana (nedelja, 3. jul – 1.00). U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Seniorke Srbije u Ligi nacija neće u grupnoj fazi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica odigrati od 13. do 17. jula, a domaćin će naknadno biti određen.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dvije grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedjelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

(TANJUG)

Članak LIGA NACIJA: Odbojkašice Srbije dobile jake protivnike se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *