KUVALJA SE ZAHVALIO SRBIJI: Trka Beograd – Banjaluka je jedinstvena

Kuvalja je na konferenciji za medije u Obrenovcu, koji će drugu godinu zaredom biti domaćin starta etape, zahvalio domaćinima predsjedniku opštine Miroslavu Čučkoviću i članu Veća za sport Milošu Stankoviću, koji su prepoznali i podržali ovu ideju.

– Dugo vremena je trebalo da prođe da trka u Srbiji dobije podršku kakvu ima u Republici Srpskoj, ali smo uspjeli zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali i gradovima i opštinama koje sada apsolutno podržavaju ovaj jedinstven događaj. Jedinstven je prema tome što se jednog dana održava u dvije zemlje, a upravo etapa iz Obrenovca do Bijeljine, da tako kažem, briše međudržavnu granicu – rekao je Kuvalja.

On je dodao je da će druga etapa biti vožena od Bijeljine do Vlasenice, a potvrđena je i ona od Dervente do Banjaluke, te naglasio da postoji mogućnost da bude održana još jedna etapa, uz prolog u Beogradu 13. aprila uveče.

Startno mjesto prve etape biće u Obrenovcu, a predsjednik opštine Čučković naglasio je da uopšte nije postojala dilema da će biti drugačije posle odličnog iskustva od prošle godine.

On je danas sa Kuvaljom i zvanično potpisao ugovor, pa će karavan od 175 biciklista iz tridesetak zemalja sveta upravo iz centra ove beogradske opštine 14. aprila krenuti put Bijeljine gde je cilj prve etape.

– Izuzetno sam srećan što smo ponovo na mapi trke koja spaja dva bratska naroda. Znamo koliki je značaj ove trke kako u sportskom, tako i u turističkom i svakom drugom smislu. Mogu da se pohvalim i da je u našoj opštini osnovan biciklistički klub Palež. Radujem se spektaklu u aprilu – rekao je Čučković.

Potprjedsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić zadovoljan je što je Savez dobio još jednog člana biciklističke porodice u Obrenovcu.

– Dio zasluga za to ide i na račun trke „Beograd – Banjaluka“ koja je doživjela pravu ekspanziju u poslednjih nekoliko godina. Drago mi je što se sve više gradova uključuje u ovu priču. Ekipe iz svijeta odavno su prepoznale ovu trku, a to govori i 39 poslatih aplikacija. Nažalost, možemo da prihvatimo samo 25 odnosno 175 takmičara – rekao je Gojić.

Jedna od učesnica je i reprezentacija Srbije, a najzvučnije ime od svetskih ekipa je Bahrein Merida. Ovaj projekat je sponzorisan i od strane Večernjih novina

(RTS/Tanjug)

Članak KUVALJA SE ZAHVALIO SRBIJI: Trka Beograd – Banjaluka je jedinstvena se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *