KEMALU MALOVČIĆU NARUŠENO ZDRAVLJE: Jedva pjevao, reagovala hitna pomoć

– Zaista više ne mogu često da nstupam, meni je dovoljno nekoliko nastupa tokom godine i to je to. Po dolasku u Hagen iz Beča, tu noć, dakle noć prije Nove godine, završio sam u Hitnoj pomoći. Visok pritisak mi nonstop varira i to me baš pravi i pospanim i umornim. Odmah po povratku u Beč odlazim kod mog kućnog ljekara i tražiću sve moguće pretrage, prije svega kompletnu kontrolu arterija. Pa, meni je 77 godina, ako se za svojih više od 50 godina karijere nisam napjevao i naradio, ne znam ko je? – reka je Kemo.

Ipak, što se tiče diskografije Kemo tu neće da stane, pa nam je otkrio:

– Upravo sam snimio jedan duet sa jednim mladim pjevačem. To je Neno Beširević-Škembe. To je jedna lijepa pjesma u kojoj su opjevani i Bosna i Sandžak. Ali, ni sam neću da mirujem, opet idem kod Mileta M. Ilića poznatijeg kao Mile Bas, da mi uradi jednu pjesmu. Mene Mile zna u dušu, sa njim sam snimio toliko mnogo hitova, pa idem opet u provjerene ruke. Niko me nepoznaje onoliko koliko on. Ne očekujem ja taj neki veliki hit, jer meni to više nije potrebno, već eto, da malo obnovim svoj reportoar.

Danas mnogi mladi pjevači snimaju tvoje i Šemsine stare pjesme kao kovere?

– Neka snimaju, jer oni, kako sebi, isto tako i nama čine uslugu. Ponovno oživljavaju te naše pjesme, pa onda ova mladost danas kada to čuje, ode da vidi i pogleda ko je originalni izvođač. To znači da su pjesme dobre, vrijedne, jer niko neće ponovno da snimi nešto što ne valja.

Postoji li neka pjesma u tvojoj karijeri, koju si snimio protiv svoje volje?

– Da postoji, to je pjesma „Fatima“. Taj album sam radio sa pokojnim Novicom Uroševićem. Ja sam se protivio da je snimim, jer nikako mi nije bila legla, ali da je nisam snimio, ne bi mi Novica dao ni druge pjesme. Ali, bilo je takvih pjesama i kod Mileta Basa. Sjećam se da pjesmu „Okreće se kolo sreće“ nisu htjeli da snime ni Mile Kitić, a ni Sinan Sakić, pa sam je ja uzeo. A, onda je postala moj zaštitni znak.

(Ekspres)

Članak KEMALU MALOVČIĆU NARUŠENO ZDRAVLJE: Jedva pjevao, reagovala hitna pomoć se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *