KADIROV SE OBRATIO ZELENSKOM: “Rusi i Ukrajinci su jedan narod, za zajedničkom istorijom, kulturom i vjerom”

Kadirov je pozvao Zelenskog da se pridržava sporazuma iz Minska, kako bi se izbjegle posljedice. Predsjednik ruske republike Čečenije je naglasio da izražava svoje sopstveno mišljenje.

– Predsjednik Vladimir Putin i narodi Rusije ne žele rat, mi znamo iz prve ruke značenje ove strašne riječi. Budite oprezni, gospodine Zelenski – rekao je Kadirov.

On priznaje da voli Ukrajinu i ljude koji žive u toj zemlji, i naglašava da je u školi učio o Kijevu kako kolijevci ruske državnosti i pravoslavlja. Prema Kadirovu, Rusi i Ukrajinci su “jedan slovenski narod, sa zajedničkom istorijom, kulturom i vjerom”, prenosi „Pečat“.

On je vrijednosti Zapada nazvao “degenerisanim”, i izražava sumnju da su one zaista bliske građanima Ukrajine.

Ranije je ukrajinski ambasador u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko rekao da bi Kijev mogao da odustane od želje da uđe u NATO kako bi “izbjegao rat”.

Kasnije je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo njegove riječi pogrešno protumačenim i izvučenim iz konteksta.

Članak KADIROV SE OBRATIO ZELENSKOM: “Rusi i Ukrajinci su jedan narod, za zajedničkom istorijom, kulturom i vjerom” se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *