KADA RUSU PUKNE FILM: Roman Abramovič hitno prodaje Čelsi, ali i sve što ima u Engleskoj

Budućnost Romana Abramoviča kao vlasnika Čelsija je pod znakom pitanja nakon što je  jedan švajcarski milijarder objelodanio da mu je ponuđena šansa da klupi klub.Hansjog Vis je rekao švajcarskom Bliku da Abramovič ‘hoće da se hitno oslobodi Čelsija’ posle pretnji sankcijama koje su mu upućene u (britanskom) parlamentu.

Abramovič je nedavno dao Čelsi ‘na upravljanje i brigu’ povjerenicima svoje fondacije nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Čelsi je odbio da reaguje na Visove tvrdnje. Klub iz zapadnog Londona je i ranije uvijek demantovao vijesti da je na prodaju.

Abramovič (55), za koga se vjeruje da ima snaže veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i drugi ruski milijarderi, već je pod sankcijama Evropske Unije u kojoj im je imovina zamrznuta.

To se desilo i ruskom bogatašu Ališeru Usmanovu, koji ima komercijalne veze sa fudbalskim klubom Everton.Vlada Velike Britanije još uvijek nije sankcionisala Abramoviča ili Usmanova, ali poslanik laburista Kris Brajant rekao je u parlamentu u utorak da je Abramovič ‘zapanjen zbog mogućih sankcija i zato će prodati kuću (u Engleskoj), a jedan stan, takođe.(Švajcarski milijarder) Vis je tome dodao i sljedeće:- Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj, a želi i da se što pre oslobodi Čelsija. Troje ljudi i ja smo dobili ponudu u utorak da kupimo Čelsi od Abramoviča.

Portparol Romana Abramoviča je odbio da komentariše ove tvrdnje.Proda li Abramovič Čelsi, to bi mogao da bude seizmički momenat za sam klub i engleski fudbal.Kupio je ‘plavce’ 2003. godine za 140 miliona funti, a Čelsi se potom reformisao pod vladavinom ovog Rusa, i na mnoge načine postavio primjer koliko finansija jeste potrebno da bi se borilo za vrh Premijer lige. Sve ukupno, Abramovič je pozajmio klubu više od milijardu i po funti, što je i donijelo velike uspjehe.
U avgustu 2021, Čelsi je osvojio UEFA Superkup, a nedavno, po prvi put u istoriji kluba, Svjetsko klupsko prvenstvo, što znači da su ‘plavci’ osovjili sve moguće trofeje otkako je Abramovič preuzeo kontrolu“, zaključuje Bi-Bi-Si.Sada, međutim, čuveni ruski bogataš ne planira da se igra igre „Mi ćemo da te sankcionišemo, a ti sjedi tu i ćuti“. Imajući u vidu pomenute sankcije, ali i brojne druge koje zapad priprema ili već sprovodi Rusima, izgleda da je riješio da sve svoje veze koje je imao sa Engleskom – prekine.

Članak KADA RUSU PUKNE FILM: Roman Abramovič hitno prodaje Čelsi, ali i sve što ima u Engleskoj se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *