Izgubite salo na rukama uz naše savete

Da li vam smeta višak sala na rukama i voleli biste da je koža na njima zategnutija, a mišići vidljivi golim okom? Mnogi preporučuju različite vežbe i dijete koje upravo ciljaju ovaj deo tela, međutim, one su manje efikasne nego trening za celo telo, bilo da se radi o kardio treningu ili vežbama snage.

Naravno, ne zaboravite da ojačate svoje ruke, što možete jednostavno učiniti vežbama sa tegovima ili onima koje od vas zahtevaju da dižete svoju težinu. Vodite računa da ove vežbe radite pravilno, ne žurite i ne opterećujte svoje telo iznad optimalnog nivoa, kako biste izbegli povrede.

Izvor: unsplash.com/@yulissatagle

Kada je u pitanju ishrana, povedite računa da unosite dovoljno vlakana u svoj organizam. Naime, namirnice sa vlaknima pomažu u varenju, ubrzavaju metabolizam i održavaju osećaj sitosti dugo nakon završenog obroka.

Sledeća stvar na koju morate da obratite pažnju su proteini. Oni blagotvorno utiču na hormone koji potiskuju apetit, a pronaći ćete ih u hrani životinjskog porekla i orašastim plodovima.

Pored vežbanja i dijete, za gubitak kilograma, a samim tim i gubitak viška sala na rukama, važno je dobro se odmoriti. To znači da treba da se držite rutine koja vam pruža kvalitetan san, koji prema stručnjacima ne bi trebalo da traje kraće od 7 sati. Nesanica je povezana sa povećanim apetitom, pa samim tim i gojenjem, zbog čega ne treba da zapostavite ovaj aspekt svoje svakodnevice.

Izvor: unsplash.com/@enginakyurt

Manjak tečnosti takođe može izazvati glad, jer je dokazano da dehidratacija usporava metabolizam. Zbog toga se pobrinite da redovno pijete vodu ili bar sveže ceđene sokove. Izbegavajte sve napitke sa alkoholom i šećerom, jer oni nisu vaš saveznik u borbi za vitku liniju.

Sve što smo naveli ima ulogu u vašem nastojanju da se rešite viška kilograma, a naročito masnih naslaga koje se talože u predelu vaših ruku. Važno je da se dosledno pridržavate svog dijetalnog režima i plana vežbanja i vremenom ćete primetiti njihove pozitivne efekte.

Naš savet je da budete skeptični prema svim navodno jednostavnim tehnikama mršavljenja koje obećavaju brze rezultate, jer većina njih funkcioniše samo neko vreme, a onda vam se telo ubrzo vraća u stanje pre dijete.

Izvor: Aktivni.si
Izvor naslovne slike: unsplash.com/@priscilladupreez

The post Izgubite salo na rukama uz naše savete appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *