Indijski tribunal odbio je Google-ov zahtev

Indijski tribunal je odbio zahtev Google-a da blokira antimonopolsku presudu kojom je tehnološkom gigantu naloženo da promeni pristup svojoj Android platformi, čime je američka firma nazadovala na ključnom rastućem tržištu.

PCPress.rs Image

U oktobru, Komisija za konkurenciju Indije (CCI) kaznila je Alphabet Inc Google sa 161 milion dolara zbog iskorišćavanja svoje dominantne pozicije na tržištima kao što su onlajn pretraga i prodavnica aplikacija za Android, i zatražila od njega da promeni ograničenja za proizvođače pametnih telefona u vezi sa prethodno instaliranje aplikacija.

Tokom saslušanja, Google-ov advokat, Abhishek Manu Singhvi, više puta je tražio odlaganje odluke ili produženje datuma implementacije direktiva CCI-ja nakon 19. januara. On je rekao da će odluka CCI-ja primorati kompaniju da promijeni svoj poslovni model i naškodi interes potrošača.

Tribunal se nije složio. „Smatramo da u ovom trenutku, s obzirom na obimnost žalbe, nema potrebe za donošenjem bilo kakvog privremenog naloga“, saopštilo je dvočlano veće Tribunala.

Google je u pravnom spisu rekao Tribunalu da je istražna jedinica CCI kopirala delove evropske presude protiv američke firme iz slične presude o zloupotrebi tržišne dominacije njenog operativnog sistema Android, preneo je Reuters.

Istražitelji CCI-ja su „veliko kopirali odluku Evropske komisije, primenjujući dokaze iz Evrope koji nisu ispitani u Indiji“, navodi Google.

Izvor: Reuters

The post Indijski tribunal odbio je Google-ov zahtev first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *