Igra Wordle stigla i na Game Boy

Igra Wordle se pojavila pre oko sedam meseci, ali je dugo ostala u senci – više od pola godine kasnije svet je lud za njom. Tu je i srpska verzija na vordli.com.

PCPress.rs Image

Radi se o prostoj igri koja može da se pokrene iz bilo kojeg internet pregledača. Oslobođena je od reklama, besplatna, a igra se bez logovanja – sve što je potrebno jeste da se ode na Wordle, te da se reši dnevni zadatak. Igrač napreduje tako što pogađa reči iz engleskog (ili srpskog ako izabere vordli, mada je ta verzija ostala na internetu) jezika, a koje se sastoje od pet slova.

Dakle, prava poslastica za ljubitelje jezika. Postala je toliko popularna, da za nju jedino nisu čuli oni bez internet konekcije, a zahvaljujući jednom hardver hakeru tu je rešenje za njih – igra je stigla na Nintendo Game Boy, pa tako nastavlja da osvaja nove prostore, čak i one koji su pomalo stvar prošlosti.

Budući da Game Boy hardver ne spade u mlađe, igra se donekle razlikuje od svoje internet rođake, jer je kreator morao da se oslobodi nekih reči. Oni koji žele ovako da je igraju prvo moraju da preuzmu ROM, te ga prebace na karticu koja je kompatibilna s uređajem.

Izvor: Kotaku

The post Igra Wordle stigla i na Game Boy first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *