I MENI SE DESILA NEPRAVDA: Savićević suosjeća sa ruskim fudbalerima

  • Sportisti bilo kog sporta nisu krivi za ovo što se deššva, oni moraju da mogu da se takmiče. Ponavljam, govorim sa činjeničnim znanjem: to je nešto što sam doživio na svojoj koži i što poslije dugo vremena ostaje rana. Moji saigrači i ja smo pretrpjeli nepravdu, koja sada ne smije da se ponovi – izjavio je Savićević za rimsku „Republiku“.

On je dodao da ruski fudbaleri nemaju nikakve veze sa Putinovom odlukom, kao što ni njegova generacija nije imala veze sa ratom u Jugoslaviji.

„Vidim obnavljanje iste situacije koju su postepeno od 1992. godine, uz mene, doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević Mijatović, Milošević. Kao fudbaler izgubio sam tri velika takmičenja, Evropsko prvenstvo 1992. i 1996. i Svetsko prvenstvo 1994, bez razloga osim politike, koja nema nikakve veze sa sportom“.

Statuti FIFA i UEFA jasno kažu da fudbal i politika moraju biti jasno razdvojeni, naglašava Savićević.

  • Ponavljam, osjećam bol za Ukrajinu, svaki rat je pogrešan i ovo je pogrešno, ja sigurno nisam za Putina, ali pročitao sam izjave kolege iz poljskog saveza i ne slažem se sa njima. Fudbal i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ne smiju da se koriste za politiku, koja se malo brine o pravom sportu, zapravo ne brine. Hoćete li da vam ispričam jednu anegdotu o Slobodanu Miloševiću? Osvojili smo Kup šampiona 1991. sa Crvenom zvezdom i bio je prijem u Palati. Pa, rukovao se sa nama, ali nije ni znao ko smo, imao je pored sebe službenika koji mu je na uvo govorio ko je ko – istakao je Savićević.

(TANJUG)

Članak I MENI SE DESILA NEPRAVDA: Savićević suosjeća sa ruskim fudbalerima se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *