Google – podeljen ekran za Android Auto

Izgled i osećaj Android Auto-a su u velikoj meri evoluirali otkako smo ga pregledali 2015. godine, ali sada njegovo najveće ažuriranje počinje da se primenjuje za sve korisnike, uvodeći korisnički interfejs podeljenog ekrana koji vam može omogućiti da vidite više stvari odjednom. Održavanje mape na ekranu uz dodavanje jednog ili dva druga okna čini je malo sličnijim Apple-ovom trenutnom pristupu CarPlay-u, a Google kaže da je njegov fokus na stvaranju „ličnijeg, lakšeg za korišćenje iskustva iza volana“.

PCPress.rs Image

Nazvan „Coolwalk“ u testiranju tokom poslednjih godinu dana, novi korisnički interfejs je bio javno dostupan u beta formi nekoliko meseci nakon što je javno objavljen u proleće.

Dok je Android Auto ranije davao prioritet ili medijskom plejeru ili navigaciji, gurajući drugu opciju na statusnu traku na dnu, sada možete da preskačete podkast i da i dalje držite ekran Google mapa podignutim, pa čak i da ga imate u glavnom prozoru.

I dalje možete da imate samo jednu aplikaciju koja se prikazuje ako želite. Takođe čini Google pomoćnika korisnijim u automobilu, jer poruke klize kao treći segment u uglu, povremeno sa opcijama jednim dodirom za slanje unapred pripremljenih odgovora na SMS-ove ili, ako idete na put, način slanja vaš ETA do kontakta lako.

Traka pokretača je i dalje deo Android Auto-a, stavljajući neke od nedavno korišćenih aplikacija na dno ili sa strane ekrana gde se mogu brzo povući, što je dobro ako ne znate da li je ovo podkast ili muzički dan.

Jedna funkcija koja će uskoro biti dostupna za najnovije Pixel i Samsung telefone je mogućnost upućivanja poziva pomoću WhatsApp-a iz Android Auto-a.

Google nije dao detalje o vremenu za uvođenje, ali je rekao da bi učesnici CES-a 2023 mogli to da pogledaju u BMV-u i7 ako budu na sajmu ove nedelje.

Izvor: TheVerge

The post Google – podeljen ekran za Android Auto first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *