GLUMAC OTKRIO SVOJE KORIJENE: Edvard Norton otkrio da mu je slavna Pokahontas 12. prabaka

Istoričar i voditelj Henri Luis Gejts mlađi potvrdio je glumcu da su dugogodišnje porodične glasine istinite, rekavši Nortonu da postoji dokument koji dokazuje da njegova porodica vodi direktno porijeklo od Pokahontas i Džona Rolfa i da mu je legendarna Indijanka 12. prabaka.
Prema Gejtsovim podacima, par se vjenčao 5. aprila 1614. u Džejmstaunu u Virdžiniji – u vrijeme dok je Vilijam Šekspir još bio živ. Dodao je da dokumenti otkrivaju da je Pokahontas umrla tri godine kasnije u Grejvsendu u Engleskoj, dok je Rolf umro u proljeće 1622. godine.Pokahontas je početkom 17. vijeka dočekala engleske doseljenike u današnje Sjedinjene Države. Legenda kaže da je spasila život kapetana Džona Smita, zaustavivši njegovo pogubljenje tako što je položila svoju glavu na njegovu.

Emisija, koja prati istoriju predaka poznatih ličnosti, takođe je otkrila da je Nortonov treći pradeda, Džon Vinsted, posjedovao porodicu robova uključujući 55-godišnjeg muškarca, 37-godišnju ženu i pet mladih djevojaka, starih 4, 6, 8, 9 i 10 godina.

Norton je u emisiji naveo da je istraživao svoje porijeklo prije nego što se pojavio u emisiji Pronađi svoje korjene i priznao da mu nije prijalo sve što je saznao o svojim precima, prenosi RTS.

– To nije presuda vama i vašem sopstvenom životu, ali to je sud o istoriji ove zemlje i to treba prvo priznati, a onda se s njom boriti – naveo je glumac.

(Glas Srpske)

Članak GLUMAC OTKRIO SVOJE KORIJENE: Edvard Norton otkrio da mu je slavna Pokahontas 12. prabaka se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *