FORMIRAN KRIZNI ŠTAB KOJI PRATI SITUACIJU U UKRAJINI: Komunikacija sa Stalnom misijom pri OEBS-u

Krizni štab je u stalnoj komunikaciji sa našom Stalnom misijom pri OEBS-u, UN i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču, imajući u vidu da se jedan dio državljana BiH nalazi u misiji te organizacije u Ukrajini. Prema sadašnjim informacijama, niko od njih za sada nije direktno ugrožen, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo inostranih poslova je u komunikaciji i sa rukovodstvom OEBS-a.

Ambasadi BiH u Budimpešti, koja nerezidentno pokriva Ukrajinu, biće pridodate i ambasade u Moskvi i Varšavi, a kako bi se i drugim državljanima BiH, koji se eventualno nalaze na teritoriji Ukrajine, mogla pružiti pomoć ukoliko iskažu potrebu.

Svi koji trebaju asistenciju i pomoć mogu se obratiti Ambasadi BiH u Budimpeši na sljedeće brojeve telefona: + /361/ 212 01 06, + /361/ 212 01 07, + /361/ 212 01 09 ili putem mejla [email protected]

Ministarstvo inostranih poslova je otvorilo i 24-časovnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o državljanima BiH koji se nalaze u kriznoj zoni ili na imejl adresu [email protected]

(SRNA)

Članak FORMIRAN KRIZNI ŠTAB KOJI PRATI SITUACIJU U UKRAJINI: Komunikacija sa Stalnom misijom pri OEBS-u se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *