Da li ste prestrogi prema sebi?

Ukoliko želite da bolje upoznate sebe i proverite da li se teza iz naslova odnosi i na vas, na pravoj ste adresi. Potrudićemo se da vam približimo znake koji ukazuju na to da je vreme za promenu.

Sami sebe osuđujete

Osećate se kao da ste loša osoba zbog određenih postupaka ili odluka. Umesto da sebi oprostite i naučite na greškama, sami sebe osuđujete i ljutite se na sebe. Stalno pričate o tome šta biste mogli da učinite drugačije i uvek tražite greške.

Fokusirate se samo na velike ciljeve

Kada postavljate ciljeve, postavljate ogromne korake koje često ne možete ispuniti. Umesto da svoje ciljeve razložite na nekoliko manjih i slavite male pobede, fokusirate se samo na velike i kao rezultat toga uvek ste razočarani u sebe.

Ne primećujete svoj napredak

Imate osećaj da ste uvek na istoj tački i da nikako ne napredujete. Niste svesni svog rasta i stalno imate osećaj da biste mogli učiniti nešto više za pohvalu. Svoja postignuća gotovo da ne primećujete ili ih vrlo brzo zaboravljate.

Očekujete promenu preko noći

Kada se odlučite za nešto, očekujete da će rezultati biti brzi. Onda ste razočarani kada promena ide sporije nego što ste zamislili.

Ako se prepoznate u navedenim stavkama, zapitajte se zašto je to tako. Zašto ste tako strogi prema sebi? Nakon što dobijete odgovor, lakše ćete se razumeti, a i bolje ćete znati kako sebi da pomognete.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Tim Goedhart / Unsplash

The post Da li ste prestrogi prema sebi? appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *