DA LI JE MOGUĆE?! Danil Medvedev može da nastavi da igra tenis samo ako se odrekne Rusije

Naime, dok su brojne velike sportske organizacije, kao po komandi, u ova dva dana odlučile da zabrane učešće ruskim klubovima i reprezentacijama, u tenisu se desilo nešto drugačije.

Ništa manje prijatno po Ruse.

Naime, prvo je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala Teniske saveze Rusije i Belorusije iz svog članstva i međunarodnih reprezentativnih takmičenja (u pitanju su Dejvis kup, čiji su poslednji osvajači upravo Rusi, te Bili Džin King kup, čije su aktuelne šampionke Ruskinje). Ali, otišlo se i korak dalje.

Samo nekoliko minuta kasnije, posle ITF-a, oglasili su se zajedno ATP turniri i udruženje četiri grend slem nadmetanja, Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Ju-Es opena.

U tom saopštenju se, pored „šoka i tuge zbog ruske invazije na Ukrajinu“, ističe i sledeće:

– Međunarodne teniske institucije stoje ujedinjene u osudi ruskih akcija i, zbog toga, zajednički donose sledeće odluke i akcije:

VTA i ATP su riješili da se suspenduje kombinovani turnir u Moskvi koji je bio zakazan za oktobar;

ITF je doneo odluku da se izbace iz članstva Rusija i Belorusija, zatim da se iz takmičenja izbace njihove reprezentacije, a uz to se otkazuju i svi ITF turniri u te dve države;

Teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije će i dalje moći da se takmiče pojedinačno, na ATP i VTA turnejama i grend slemovima. Ali, oni neće smjeti da se takmiče pod zastavom Rusije ili Belorusije, do daljnjeg“.

Dakle, ako Danil Medvedev, recimo, riješi da učestvuje na mastersu u Indijan Velsu (gde će na kratko izgubiti prvo mjesto na ATP listi, ali bi mogao da se na čelnu poziciju vrati ako ostvari određeni takmičarski uspjeh), on će tamo, i bilo gde drugde, moći da igra samo ako se odrekne Rusije i nastupi kao „nezavisni sportista“, bez zastave države iz koje je.

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju!

Podsjetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampiona, oduzeto i Svjetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svjetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Članak DA LI JE MOGUĆE?! Danil Medvedev može da nastavi da igra tenis samo ako se odrekne Rusije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *