BOLNE RIJEČI OCA UBIJENOG RAŠČIĆA: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

– Ne daj, Bože, nikome ovo, ni najgorem dušmaninu. Moju tugu i bol ne mogu nikome opisati. Molim dragog Allaha da mu da lijepi dženet. Sutra (petak, op. a.) bi se trebala raditi obdukcija, sahranu pripremamo, ako Bog da, za petak, kada će biti proglašen i Dan žalosti.

Takođe, u petak će biti održana i komemorativna sjednica, a sahrana bi se trebala obaviti poslije ikindije – kaže Muhidin drhtavim glasom.

Na upit da li su maloljetni sinovi ubijenog Almira saznali tužnu istinu, Muhidin je kazao da stariji sin zna.

– Stariji Almirov sin je, vjerovatno, nešto osjetio. Danas smo mu morali reći. Teško mu je palo jer je bio dosta vezan za oca.

Almir je bio posvećen sinu, vodio ga je na skijanje, plivanje, fudbal. Bio je posvećen svojoj porodici. Almir nije bio neko ko je hodao. Bio je više porodičan čovjek – govori Muhidin.

Dodaje i da je Almir vodio dva kafića, od kojih je jedan trebao u maju zatvoriti jer je imao druge planove. Žena mu završava specijalizaciju za pedijatra, tako da su trebali u tom smjeru ići.

– Od 13. januara moj, ali i život čitave moje porodice se okrenuo. Sve što je bilo planirano, pitanje je da li će više u tom smjeru ići. Moram se posvetiti unučadima, moram biti tu, a imam i starijeg sina. Dokle ću izdržati… Molim dragog Boga da mi da snage da sve to izdržim – dodaje Muhidin.

Muhidin je rekao kako ne zna razlog zašto je pucano na njegovog sina.

– Ne želim da znam dokle je istraga, ne želim nikome smetati. Rekli su mi da rade i ne želim da dođe do nečega. Ljudi rade, čekaćemo. Sigurno se to ne može za kratko vrijeme završiti – kaže Raščić.

Dan dženaze Almiru Raščiću, Goraždaninu koji je u ponedjeljak preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, u Goraždu će biti proglašen Danom žalosti, što je najavljeno i iz Vlade BPK i iz Gradske uprave.

BPK Goražde nastavlja istragu, tretirajući sada ovo krivično djelo kao ubistvo, a kako bi uzrok smrti i zvanično potvrdio sudski vještak medicinske struke, naložena je obdukcija tijela.

(Avaz)

Članak BOLNE RIJEČI OCA UBIJENOG RAŠČIĆA: Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *