AUTO JE LETJELO UNAZAD PET METARA! Šokantno svjedočenje na suđenju Amiru Kujoviću zbog saobraćjake u kojoj je stradao bračni par Hršum

Granić je saslušan kao svjedok tužilaštva na nastavku suđenja Amiru Kujoviću (28) iz Sarajeva, optuženom da je „Mercedesom GLC 350“ izazvao ovu tragediju. U optužnici se navodi da je Kujović vozio bez važeće dozvole i pod uticajem alkohola sa 0,41 g/kg, brzinom od 75 km/h, iako je zbog vremenskih uslova bezbjedna brzina bila do 49 km/h. Vozilom je prešao u lijevu traku, namijenjenu saobraćaju iz suprotnog smjera, i udario u „Audi A3“ koji je potom sleteo s puta. Hršumi su na mjestu ostali mrtvi, a u „Mercedesu“ je teško povrijeđena Amina R.

Granić je u sudnici ispričao da je prije nesreće vozio nekih 30 metara iza Hršumovih. Išao je brzinom, ne većom od 50 km/h, kada je došlo do sudara. Uvjeren je da bi i sam stradao da je vozio samo malo brže, potvrdivši je da je Kujović vozio lijevom trakom.

Scene koje su usljedile opisao je kao užasne, navodeći da je to bilo kao da je bomba pukla. Tvrdi da je vozilo Hršumovih nakon udara unazad letjelo kroz vazduh nekih četiri do petara. Opisao je i kako im je odmah pritrčao u pomoć, ali da nije mogao da otvori vrata od automobila. Iako poznaje stradale, kaže da ih nije prepoznao jer su scene u autu bile jezive.

Ožalošćena porodica nakon suđenja je rekla da su ogorčeni na rad tužilaštva, jer ih uopšte nisu obavijestili o prethodnom ročištu koje je održano 8. februara. Tada su, kako kažu, saslušani vještaci medicinske struke koji su radili obdukciju tijela, a oni su propustili da čuju šta je u tim nalazima navedeno.

– To je ogroman propust tužilaštva i ogorčeni smo zbog takvog nemara. Njima je to tek jedan od predmeta, a mi Danijelu i Daria nikada nećemo prežaliti. Šta kada nas njihovi sinovi, za pet ili deset godina, upitaju zašto nismo bili na tim suđenjima – kažu članovi ožalošćene porodice.

Podsjećaju da su već jednom bili u takvoj situaciji i da im je tada obećano da se to više neće ponavljati. Zbog toga su očevi stradalih Miloš Dragović i Ratko Hršum glavnom tužiocu dostavili podnesak da im se dostavi transkript sa prošlog ročišta.

Dario i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. godine na magistralnom putu Pale-Ljubogošta kada je na njih „mercedesom“, velikom brzinom, naletio Amir Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu, te da je bio pod dejstvom alkohola.

Foto: društvene mreže

Članak AUTO JE LETJELO UNAZAD PET METARA! Šokantno svjedočenje na suđenju Amiru Kujoviću zbog saobraćjake u kojoj je stradao bračni par Hršum se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *