Apple će tokom ove godine predstaviti četiri računara sa M2 čipom

Apple planira da tokom ove godine predstavi nekoliko Mac računara zasnovanih na M2 čipu. Očekuje se da će u pitanju biti 13“-ni MacBook Pro, Mac Mini, 24“-ni iMac i redizajnirani MacBook Air.

m2

Za sada Apple nije objavio nikakve informacije o potencijalnim unapređenjima M2 čipa, ali se veruje da će deliti istu osmojezgarnu arhitekturu kao i M1 čip, uz nešto veću brzinu procesora. Najveća unapređenja očekuju se u grafičkim jezgrima, kojih će najverovatnije biti devet ili 10. Pominju se i informacije da bi Apple mogao da objavi Pro i Max verzije M2 čipa, kao što je to uradio sa M1.

Što se tiče vremena objavljivanja, očekuje se da će prvi M2 računar biti predstavljen tokom marta, dok će ostali modeli biti ozvaničeni u maju ili junu ove godine. Već se zna da će Apple predstaviti 5G iPhone SE i 5G iPad Air na događaju koji će se održati 8. marta, pa se može očekivati da će tada biti prikazan i novi Mac računar. Na tom događaju se očekuje i predsatvljanje iOS-a 15.4, koji donosi mogućnost prepoznavanja lica sa maskom.

Izvor: The Verge

The post Apple će tokom ove godine predstaviti četiri računara sa M2 čipom first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *