ANKETA ODLUČILA: Trampu vraćen Tviter nalog, ali on ne želi da ga koristi

Podsjetimo, bivše rukovodstvo Tvitera je suspendovalo Trampov nalog nakon napada na Kapitolu 6. januara 2021, a novi vlasnik Tvitera Ilon Mask ga je sada vratio nakon što su učesnici ankete za to glasali.

Vox Populi, Vox Dei (glas ljudi je glas Boga)- napisao je Ilon Mask na Tviteru, najavljujući povratak naloga Donalda Trampa na toj društvenoj mreži.

Odluku da vrati Trampov nalog Mask je donio nakon što je 51,8 odsto korisnika koji su učestvovali u njegovoj anketi reklo da je za povratak nekadašnjeg predsjednika SAD na Tviter.

U toj anketi svoje mišljenje je iznijelo 15.000 ljudi.

Ovaj potez omogućava Trampu da se vrati na društvenu mrežu na kojoj je bio najuticajniji, ali i najkontroverzniji korisnik, navodi Si-En-En.

Imao je 90 miliona pratilaca, a njegovi tvitovi su čak imali moć da utiču na tržište, da određuju redoslijed vijesti u medijima, ali i da mijenjaju agendu u Vašingtonu.

Ipak, Tramp je ranije rekao da će ostati aktivan na društvenoj mreži koju je sam osnovao Truth Social i da se neće vratiti na Tviter.

Tramp je, inače, najavio kandidaturu za predstojeće predsjedničke izbore 2024. godine.

Kada su ga u subotu pitali šta misli o kupovini Tvitera od strane Maska, Tramp je pohvalio direktora „Tesle“, ali je i doveo u pitanje to da li će Tviter preživjeti trenutnu krizu koju doživljava.

– On ima ima karakter, a ja volim kad neko ima karakter. Pametan je – rekao je Tramp o Masku.

(RTS)

Članak ANKETA ODLUČILA: Trampu vraćen Tviter nalog, ali on ne želi da ga koristi se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *