AMERIKA DOBILA ODGOVOR RUSIJE: Predat ambasadoru u Moskvi

– Možemo da potvrdimo da je stigao odgovor od Ruske Federacije. Isti je predat ambasadoru u Moskvi – rekao je zvaničnik, a informaciju o odgovoru Americi prenele su i RIA novosti.

Podsjetimo, Sergej Lavrov je ranije danas rekao da će Moskva poslati odgovor SAD koji se tiču bezbjednosnih garancija. Lavrov je rekao i da će Moskva objaviti detalje pisma.

Prije tri nedjelje su SAD zvaničnoj Moskvi uputili pismo u kojem su, kako su prenijeli pojedini mediji, SAD i NATO ponudili Moskvi dijalog o kontroli naoružanja i mjere za spriječavanje incidenata u zamenu za deeskalaciju situacije u vezi sa Ukrajinom i povlačenje ruskih trupa i mirovnjaka sa Krima, Pridnjestrovlja, iz Južne Osetije i Abhazije.

Kada je pismo stiglo u Moskvu, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je da je Moskva dobila pismeni odgovor od SAD na svoje zahteve za uvjeravanja u vezi sa širenjem NATO-a, ali je izrazio razočarenje zbog nedostatka ustupaka.

Lavrov je rekao da „nije bilo pozitivnog odgovora“ u dokumentu koji je američka strana dostavila nakon višenedjeljnih razgovora sa njihovim kolegama.

Članak AMERIKA DOBILA ODGOVOR RUSIJE: Predat ambasadoru u Moskvi se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *