Ako ove tri stvari radite svako jutro, dan će vam biti pun pozitivne energije

Koliko često se ujutru zaista fokusirate na sebe, svoju energiju, zdravlje, motivaciju i sveopšte blagostanje? U moru obaveza koje nas čekaju, ponekad je stvarno teško posvetiti sebi neophodnu pažnju, naročito u jutarnjim časovima, zbog čega je još važnije da steknete zdrave navike u ovo doba dana.

Ako želite da ujturu budete strpljiviji, raspoloženiji i pribraniji, predlažemo vam da probate sledeći jednostavan ritual u tri koraka.

I korak

Čim se probudite, pišite. To može biti tekst o onome što ste sanjali, beleške vaših misli i ideja, ili bilo šta drugo što vam je na umu. Nije toliko važan kvalitet vašeg pisanja, već samo činjenica da razmišljate o sebi i svoje misli prenosite na papir.

Izvor: unsplash.com/@prophsee

II korak

Vreme je da se posvetite svom telu. Pustite svoju omiljenu pesmu i zaplešite! Ako vam se ne igra, stanite u joga položaj Pozdrav Suncu i završite ovu vežbu. Mnogima ujutru prijaju i čučnjevi da ih razbude, a na vama je da izaberete ono što preferirate i što vam pomaže da spremni i puni energije započnete novi dan.

Izvor: pexels.com/@elly-fairytale

III korak

Kada ste pripremili svoje telo, na red dolazi vaša duša. Sedite u tišini od tri do pet minuta i koncentrišite se na svoje disanje. Izbistrite svoj um ovom kratkom meditacijom i ne dozvolite da vam brige pokvare mir.

Izvor: pexels.com/@olly

Na kraju ne zaboravite da budete nežni prema sebi i ne žalite vreme koje ste potrošili da biste učinili da vaš dan bude pun pozitivne energije.

Bonus savet: Pripremite sve što vam treba za jutarnju rutinu veče ranije, kako ne biste gubili puno vremena na to kad se probudite.

Izvor: Aktivni.si
Izvor naslovne slike: pexels.com/@thirdman

The post Ako ove tri stvari radite svako jutro, dan će vam biti pun pozitivne energije appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *