AKCIJA „MULTI“ U BANJALUCI: Četiri osobe osumnjičene za krađu automobila, nakita, bijele tehnike…

Takođe, za licem inicijala K.M. iz Livna se traga.

Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za licem B.B. raspisane tri međunarodne potjernice od strane Interpola Beograd zbog počinjenih krivičnih djela: „Povreda koja uzrokuje smrt“, „Ubistvo iz nehata“ i „Ubistvo“.

Navedena lica se sumnjiče da su na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od januara do polovine februara tekuće godine počinili 6 krivičnih djela „Teška krađa“ i po jedno krivično djelo „Teška krađa“ na području Grada Bijeljine i Doboja. Meta napada su bile porodične kuće odakle su otuđivali novac, zlatni nakit, bijelu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća otuđivali vozila.

Izvršen je pretres stana, vozila i drugih prostorija na području Grada Banjaluka i Kantona Sarajevo, koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: zlatni nakit, provalnički alat, dijelovi oružja, bijela tehnika, lična dokumenta trećih lica, telefoni, sim kartice, kompleti i dijelovi policijske uniforme, određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drog spid, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su preduzete u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko – sanskog kantona.

U toku je kriminalistička obrada lica, dok će lice B.B. biti sprovedeno Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Članak AKCIJA „MULTI“ U BANJALUCI: Četiri osobe osumnjičene za krađu automobila, nakita, bijele tehnike… se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *