3 velike koristi od ranog ustajanja

Da li ste ranoranilac ili noćna ptica? U slučaju da vam je teško da se ujutru probudite i preferirate da duže odspavate, možda će vas sledeće prednosti ranog ustajanja odvratiti od ove navike.

Rano ustajanje mnogima nije lako, naročito ako je još mrak napolju kada im zazvoni budilnik. S druge strane, većina uspešnih ljudi tvrdi da su najproduktivniji upravo u jutarnjim časovima, zbog čega nije naodmet da napravite novi plan spavanja, koji vam može poboljšati život na sledeći način:

1. Bićete organizovaniji i produktivniji

Kada se redovno budimo kasno, sve radimo navrat-nanos i nikako nam ne polazi za rukom da napravimo plan svojih obaveza i dosledno ga se držimo. Na kraju završavamo svoje poslove duboko u noć, zbog čega vadimo pogrešan zaključak da smo produktivniji u večernjim časovima. Sa ranim ustajanjem, sve bismo stigli da uradimo mnogo ranije, a i imali bismo više vremena za opuštanje pred odlazak na spavanje, što bi se pozitivno odrazilo i na kvalitet našeg sna.

Izvor: unsplash.com/@diegonacho

2. Imaćete više vremena za sebe

Razbuđivanje uz izlazak sunca je savršen osećaj, koji kod nas stvara iluziju da imamo sve vreme ovog sveta u novom danu, što nas ohrabruje da se više posvetimo sebi i svojim hobijima i interesovanjima, i na vreme zakažemo sve aktivnosti u vezi sa njima. To nam takođe dodatno povećava motivaciju na poslu, jer smo uvek svesni da nas nakon završetka obaveza čeka nešto što volimo.

Izvor: unsplash.com/@spanic

3. Izgledaćete bolje

Budite spremni za komplimente kada se u toku dana susretnete sa kolegama ili poznanicima. Oni će pohvaliti vaš izgled, koji će se sigurno poboljšati jer ćete zbog ranog ustajanja imati više vremena za jutarnje spremanje, ali i zbog činjenice da ćete pravilnim planiranjem vašeg odlaska u krevet i buđenja omogućiti sebi više časova za vežbanje, ali i odmor, dve stvari koje i te kako utiču na naš izgled.

Izvor: Aktivni.si
Izvor naslovne slike: pexels.com/@kampus

The post 3 velike koristi od ranog ustajanja appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *